Uitstekende klantwaardering
Advies op maat
Snel een offerte
Gratis stalen

De staal is toegevoegd aan uw stalen.

Ga verder met selecteren
Naar Uw Stalen
KantoorFloor - Uw specialist voor zakelijke vloeren

Linoleum

Structuur

Linoleum is een homogene vloerbedekking van enkele millimeters dik. Het is een natuurproduct zonder verende eigenschappen en heeft een grote indrukvastheid. Het heeft als voornaamste bestanddeel lijnzaadolie en als aanvulling daarop kurk of houtmeel en hars op een rug van jute. De naam komt van de Latijnse woorden Linum (vlas) en Oleum (olie). Er bestaat een variant met een marmer-achtige textuur, genaamd "marmoleum".

Fabricage

De lijnzaadolie wordt eerst ingekookt, waarbij ze oxideert en later sneller hard wordt. Daarna wordt deze massa vermengd met hars, vulmiddel (kurk- of houtmeel) en eventueel kleurstof. Daarna wordt ze op de rug van jutedoek gewalst. Na deze behandelingen moet linoleum eerst een tijdlang opgehangen worden in torens, omdat de lijnolie nog zacht is. Pas als de lijnolie uitgehard is kan het linoleum verder verwerkt en verkocht worden.

 • linoleum kantoorruimte
 • linoleum specialist
 • linoleum kantoor
 • linoleum kopen
 • linoleum leverancier

VOORWAARDEN VOOR VERWERKING

Let voor dat men aan het werk gaat op het volgende.

 • Een omgevingstemperatuur van minimaal 17°C
 • Een relatieve luchtvochtigheid van maximaal 75%
 • Een ondervloertemperatuur van minimaal 13°C
 • Egalisatie-, voorstrijk-, isoleermiddelen, linoleum en lijm hebben een minimale verwerkingstemperatuur van 17°C
 • Kijk na of de bestelling van het materiaal klopt: de kleur, de hoeveelheid, de batch- en rolnummers
 • Ga na of alle gereedschappen en overige materialen bij de hand zijn en controleer het materiaal op gebreken.

INSTALLATIE

Voor de installatie van ons linoleum, adviseren wij u de richtlijnen uit ons vloerenboek te volgen. Deze kunt u downloaden via onderstaande linkEen omgevingstemperatuur van minimaal 17°C

Belangrijke punten die hierin terugkomen zijn:

 • Banenplan
 • Materiaal opslag
 • Voorwaarden voor installatie
 • Producteigenschappen
 • Installatie & installatiematerialen

VLOERVERZORGING 

Het bijzondere van linoleum is, dat het eenvoudig en efficiënt te reinigen is. Belangrijk is wel dat de vloer goed wordt onderhouden. Indien nodig kan de vloer altijd weer in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht en blijven de onderhoudskosten tot een minimum beperkt.

Twee methodes

Het reinigen van linoleum kent twee verschillende methodes: de machinale Spraymethode en de handmatige Zeepfilmmethode. Bij de Spraymethode heeft u een éénschijfsmachine nodig. Vooral bij grotere vloeroppervlakken brengt deze methode efficiency voordelen met zich mee.

Twee methodes

MACHINALE VLOERVERZORGING

De Spraymethode is de meest efficiënte manier om een linoleumvloer in een constante topconditie te houden en de levensduur te verlengen. Regelmatig en consequent opwrijven met de éénschijfsmachine in combinatie met spray zorgt ervoor dat vuil zich niet aan de vloer hecht, kleine verstoringen en krassen hersteld worden en de oorspronkelijke glans behouden blijft. In één mechanische handeling bent u verzekerd van reiniging én onderhoud. Bijkomend voordeel is dat er geen water nodig is. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans zich te ontwikkelen en kunt u tijdens de behandeling gewoon over de vloer lopen.

HANDMATIGE Vloerverzorging

De Zeepfilmmethode is het beste en gemakkelijkste alternatief voor kleinere vloeroppervlakken of wanneer een éénschijfsmachine niet voorhanden of praktisch is. Want ook met eenvoudige hulpmiddelen als een stofwisser en een mop kunt u uw vloer mooi houden. Zeker in combinatie met een zeepfilm met zowel een reinigende als een beschermende werking. De zeepfilm accentueert het matte effect van de vloer en verhult kleine oneffenheden. Na elke onderhoudsbeurt blijft er een onzichtbare zeepfilm achter, die zorgt voor een matte uitstraling en bescherming tegen aanhechtend vuil. Deze zeepfilmlaag wordt bij elke periodieke onderhoudsbeurt verwijderd en opnieuw aangebracht

HOE VAAK  VERZORGING?

De frequentie waarmee u de verzorgingswerkzaamheden in de praktijk uitvoert, is volledig afhankelijk van de aard van de vervuiling, de kleur van de vloer en de gebruiksintensiteit. Wordt er veel zand mee naar binnen gelopen? Ligt de vloer bij de entree of juist op de bovenverdieping? Er is een veelheid aan factoren die bepalend zijn voor het opstellen van een onderhoudsschema voor uw specifieke situatie.

VOORZORGSMAATREGELEN

 • Zorg ervoor dat buiten het gebouw, voor de ingang, het eerste vuil van het schoeisel verwijderd wordt door het gebruik van borstelmatten of roosters.
 • Let op de lengte van de schoonloopmatten in de entree. Wij adviseren minimaal 5 meter. Reinig de matten regelmatig
 • Voorzie het meubilair van de juiste beschermdoppen en wielen. Voor rollend meubilair adviseren wij bij linoleumvloeren zachte wielen. Let op dat beschermdoppen van stoelen en meubels onbeschadigd zijn.

Klantbeoordelingen

Klantbeoordelingen
9.5/10 25 beoordelingen
Forbo Interface Modulyss Nora Objectflor Tarkett
Vragen of interesse? Neem contact met ons op!