Uitstekende klantwaardering
Advies op maat
Snel een offerte
Gratis stalen

De staal is toegevoegd aan uw stalen.

Ga verder met selecteren
Naar Uw Stalen
KantoorFloor - Uw specialist voor zakelijke vloeren

Vinyl

VINYL

Er zijn vele verschillende soorten projectvinyl, homogeen en heterogeen, banen of stroken. Een homogene vinylvloerbedekking bestaat uit een laag vinyl die vaak weinig vulstoffen bevat. Heterogeen vinyl is opgebouwd uit meerdere lagen. Voorbeelden van homogeen vinyl zijn Forbo Colorex en DLW Flooring Cenit. Voorbeelden van heterogeen vinyl zijn Forbo Eternal en DLW Flooring Timberline Pur.

HETEROGEEN VINYL

De drager is het hart van heterogeen vinyl. Deze drager is vaak gemaakt van glasvlies. Op dit glasvlies wordt een substraat aangebracht van polyvinylchloride en hier bovenop wordt de print aangebracht. Onder het glasvlies komt een rug. Deze bepaalt voor een groot deel de akoestische eigenschappen van het product, maar ook bijvoorbeeld de indrukgevoeligheid.

Een van de voordelen van heterogeen vinyl is dat de printmogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Wilt u een natuurgetrouwe houten vloer of een knallende fantasieprint? Beide zijn mogelijk. De print wordt beschermd door twee lagen, de slijtlaag en de onderhoud laag.

De onderhoud laag onderhoudt u middels een spray of neutrale reiniger, zodat de slijtlaag zo min mogelijk slijt en uw vloer extra lang meegaat.

HOMOGEEN VINYL

 Het homogene vinyl wordt gemaakt van een compact blok vinyl waaruit tegels gesneden worden. Dankzij het unieke productieproces hebben de tegels een extreem hoge en uniforme dichtheid en is het oppervlak poriënvrij 

WAAR PAS IK WELK VINYL TOE?

 Dit hangt volledig af van de eisen aan de ruimte waar u de vinyl vloerbedekking wilt installeren. Zo kunnen banen projectvinyl waterdicht worden gelast, waardoor deze in vochtige ruimtes toegepast kunnen worden.

Heeft u juist behoefte aan een akoestische vloer, dan kiest u voor de Eternal wood decibel of Sarlon tech canyon collectie. Heeft u bijvoorbeeld een slipvaste vloer nodig dan kiest u voor een exemplaar uit de Step anti-slip vinylcollectie.

Zijn er geen specifieke eisen, dan kunt u altijd kiezen uit de collecties voor algemene toepassingen. Hieronder vallen bijvoorbeeld Eternal en Novilon professional. Ook de luxe vinyl tegels en stroken uit de Allura collectie zijn geschikt voor algemeen gebruik.

 • vinyl bestellen
 • vinyl expert
 • vinyl specialist
 • vinyl kantoor
 • vinyl kantoorruimte

VOORWAARDEN VOOR VERWERKING

Let voor dat men aan het werk gaat op het volgende.

 • Een omgevingstemperatuur van minimaal 17°C
 • Een relatieve luchtvochtigheid van maximaal 75%
 • Een ondervloertemperatuur van minimaal 13°C
 • Egalisatie-, voorstrijk-, isoleermiddelen, linoleum en lijm hebben een minimale verwerkingstemperatuur van 17°C
 • Kijk na of de bestelling van het materiaal klopt: de kleur, de hoeveelheid, de batch- en rolnummers
 • Ga na of alle gereedschappen en overige materialen bij de hand zijn en controleer het materiaal op gebreken.

INSTALLATIE

Voor de installatie van ons vinyl, adviseren wij u de richtlijnen uit ons vloerenboek te volgenen en omgevingstemperatuur van minimaal 17°C

Belangrijke punten die hierin terugkomen zijn:

 • Banenplan
 • Materiaal opslag
 • Voorwaarden voor installatie
 • Producteigenschappen
 • Installatie & installatiematerialen

GOEDE VLOERVERZORGING

Het bijzondere van vinyl is, dat het eenvoudig en efficiënt te reinigen is. Belangrijk is wel dat de vloer goed wordt onderhouden.

NA INSTALLATIE

Machinaal schrobben met een neutraal reinigingsmiddel zoals bijvoorbeeld Forbo Cleaner. Neem het vuile water op. Mop na met schoonwater.

DAGELIJKS

Verwijder stof en ander losliggend vuil. Verwijder vlekken

PERIODIEK

Corrigeer de vloer op die plaatsen waar dit nodig is door te spot sprayen met bijvoorbeeld Forbo Spray.

INCIDENTEEL

Machinaal schrobben met een neutraal reinigingsmiddel zoals bijvoorbeeld Forbo Cleaner. Neem het vuile water op. Mop na met schoon water. 

KantoorFloor biedt u de beste producten aan van Forbo en Armstrong. 

Klantbeoordelingen

Klantbeoordelingen
9.5/10 25 beoordelingen
Forbo Interface Modulyss Nora Objectflor Tarkett
Vragen of interesse? Neem contact met ons op!